torsdag 7. august 2014

Avis reportasjer




 



Slik så altså Haugesunds avis ut lørdag 2.august og Sunnmørsposten onsdag 6.august.
Det har vert noen tøffe og krevende dager siste tiden. Og ikke minst er det 7 måneders dagen for vår lille skatt idag ♥

Vi ble kontaktet av Haugesunds avis for noen måneder siden, hvor de lurte på om vi ville stille til intervju etter å ha lest bloggen min.
Vi fikk noen ukers betenkningstid, men bestemte oss for å stille opp med vår historie. Vi har vert på Karmøy på ferie i 10 dager nå og da avtalte vi å møte avisen.

Vi bestemte oss egentlig ganske raskt for å si ja til å stille opp til en slik artikkel. Men vi prøvde å tenke igjennom hvordan vi selv ville reagere ved å blottlegge oss slik en gjør ved et intervju som dette.
Vi prøver å finne en mening i det meningsløse, og ved å dele vår historie håpet vi på å kunne "hjelpe" andre i samme situasjon, ved å vise at de er ikke alene. Vi er egentlig mange der ute som hver dag mister sine små like før de skal få møte dagens lys. Mange som sitter med en ensom sorg, fordi det er få som har fått oppleve og bli kjent med disse små vakre skapningene, som så altfor tidlig døde i mors liv. Dette er et tema som har vert tabu i så mange år og nå har vi vert med på å bryte opp nettopp dette.

Det var er veldig fint og varmt intervju vi hadde sammen med en journalist og en fotograf. Men at det var tøft, krevende og vanskelig, det er det ingen tvil om. Det vises vel egentlig igjen på bildene også, man sitter og forteller historien sin på en litt annen måte enn ellers, og får spørsmål som er vinklet på en litt annen profesjonell måte enn når venner og bekjente spør, og det preget oss veldig. Vi sitter i bunnløs sorg og er sønderknuste over at det er vi som faktisk har en slik historie å fortelle.

Samtidig som Haugesunds avis trykker denne saken sist lørdag hadde jeg selv utdrikningslag på hjemplassen min!
En fantastisk dag med helt unike venner som har laget til en drømme dag for meg ♥ Jeg storkoset meg virkelig, og la til side hele artikkelen for dagen, men fikk en tøffere dag på søndagen. Vi hadde fått lest og godkjent det som skulle skrives, men å se seg selv på trykk var veldig spesielt.
Men slik er altså våre dager, sorg og glede går hånd i hånd hver eneste dag.

Vi ble oppringt av Sunnmørsposten på mandag og de hadde også ønske om å lage en artikkel om vår historie. Men ettersom de syntes Haugesunds avis sin var så bra, kjøpte de like så greit artikkelen deres. For oss var det ganske greit, så slapp vi å bli belastet med et nytt intervju.
Og da var saken plutselig i neste avis i går.

Det har som sagt vert veldig krevende. Men det er så absolutt verdt det når vi har fått så utrolig fine tilbakemeldinger fra nære og bekjente, til helt ukjente personer. Vi har fått meldinger av både sørgende med samme skjebnesvangre historier som oss, pårørende og venner. Mennesker som ikke har mistet et barn eller kjenner noen som har mistet, har allikevel kontaktet oss og takket for at vi har stått fram og vert åpne om vår historie slik at de kan få en innsikt i en slik sorg.

Da er det ikke for gjevest å bli sliten. Det har betydd noe for noen, inkludert oss selv. Vi er rørte og takknemlige om vi og Jonathan kan få være med å gjøre en forskjell ♥

Hverdagen er tilbake for fullt igjen etter en veldig fin sommer ilag med de jeg er aller mest glad i ♥ Det har egentlig vert en veldig travel sommer, men med det nydelige været som har vert over hele landet har vi funnet mye glede i hverdagen siste tiden.
Hver dag er annerledes enn den skulle vert. Alt vi gjør skulle vi hatt vår lille venn med på denne sommeren. Men vi har gjort det beste utav det og prøvd å kose oss alt det vi klarer og det kan vi si at vi har klart. Tunge stunder og dager finnes fortsatt, men vi har mange gode dager også, og det er gull verdt!
Vi er litt slitne etter ferien, (det høres nok litt rart ut) men det har krevd mye energi å farte så mye som vi har gjort, og tusen baller i luften med både uteområde som lages til (sitter og hører på gravemaskinen ute nå), avisartiklene, merkedager og ikke minst bryllupet om 2 uker!!

Tenk at om 14 dager er dagen kommet hvor vi skal få gi hverandre vårt ja! For en kjærlighets og gledens dag det skal bli ♥ ♥ ♥ ♥

Vi har TUSEN ting som skal gjøres og med barnehagestart og hus og hjem som skal holdes i tillegg, er det nok å henge fingrene i fremover. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde fått blogget mer i sommer, men med det nydelige været som har vært, har jeg bare prioritert familie og å nyte ferien max, så får heller bloggingen komme sterkere tilbake etter bryllupet! Ville vist dere masse inspirasjon til det før bryllupet, men får heller blogge om alt som står på vent etterpå! Sikkert ikke så mange som sitter å leser på pcen i det fine været anyway ☻

Ha en strålende helg alle sammen!

Vi blogges så fort anledningen byr seg ☻


Klem

1 kommentar:

  1. Very nice article, exactly what I was looking for.


    Feel free to visit my web blog Dean graziosi see here

    SvarSlett

Takk for at du leser:)
Blir glad om du vil legge igjen en liten hilsen....